Zielone smoothie awokado – jabłko – kiwi

Zielonych koktajli nigdy dość. Dziś pomysł na zielone smoothie, które jak zwykle powstało spontanicznie na podstawie zawartości lodówki. Pierwszy raz użyłam awokado jako bazy i uwierzcie mi, że konsystencja napoju zmienia się diametralnie, na plus oczywiście – jest taki jedwabisty i delikatny, a przy okazji awokado to kopalnia cennych składników odżywczych.

smoothie jabłko awokado banan

Składniki na 2 porcje:

~ 2 jabłka
~ 1 dojrzałe awokado
~ 2 dojrzałe kiwi
~ 3 gałązki selera naciowego
~ woda mineralna
~ łyżka miodu (opcjonalnie)

1

Jabłka obieramy ze skórki i pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, awokado obieramy i kroimy na kawałki, kiwi obieramy, kroimy na połówki, seler myjemy i kroimy na mniejsze kawałki.

2

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji w razie potrzeby smoothie rozrzedzamy wodą mineralną (dodałam pół szklanki) i dosładzamy miodem. Pijemy schłodzone.

smoothie awokado jablko banan