Zielone smoothie szpinak – mango – ananas
Czekając na wiosnę ratuję się witaminami z miksowanych zielonych napojów. Na blogu znajdziecie już kilka udanych miksów, dziś dołącza do nich kolejny – tym razem w kielichu blendera wylądowały tropikalne owoce. Było pysznie!
Składniki na 2 porcje:
~ 2 szklanki świeżego szpinaku lub jarmużu
~ 1 duże dojrzałe mango
~ 1 pomarańcza lub 1/2 szklanki świeżego soku pomarańczowego
~ 1/2 ananasa (świeżego lub 200 g z puszki)
~ woda mineralna
1
Ananasa obieramy i kroimy na kawałki, jeśli używamy ananasa z puszki odsączamy z zalewy. Mango obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, wyciskamy sok z pomarańczy.
2
Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji w razie potrzeby smoothie rozrzedzamy wodą mineralną. Pijemy schłodzone.