Kanapka z grillowanym kozim serem i malinami

Gdy w upalne dni brak chęci na gotowanie na obiad wystarcza nam sałatka albo ciepła kanapka. Tym razem na grzankę z bagietki położyłam szpinak, grillowany ser kozi i maliny, całość polałam malinowym crema di balsamico i umarłam ze szczęścia. To był dokładnie ten smak, który pieści podniebienie i na długo pozostaje w pamięci. W wersji mini takie kanapeczki sprawdzą się idealnie na letnim przyjęciu w ogrodzie. Jeśli nie macie w kuchni crema di balsamico możecie je zastąpić malinowym sosem winegret przygotowanym z oliwy, balsamico, odrobiny miodu i rozgniecionych świeżych malin.

kanapka z malinami i kozim serem

Składniki na 2 porcje:

~ pół bagietki
~ 100 gramów pleśniowego sera koziego
~ garść listków świeżego szpinaku
~ garść świeżych malin
~ crema di balsamico malinowy

1

Bagietkę kroimy wzdłuż na dwie części i grillujemy na suchej patelni aż będzie lekko złota.

2

Ser kozi kroimy na plastry i grillujemy na suchej patelni grillowej po około minuty z każdej strony aż będzie miękki.

3

Na kawałku bagietki układamy kolejno: umyty i osuszony szpinak, grillowany ser kozi, maliny, całość polewamy crema di balsamico i natychmiast podajemy.

4